Desmentim mites

 

MITE

 

LA BRIOXERIA ESTÀ PROHIBIDA !

Aquesta afirmació és falsa.

En realitat no hi ha cap aliment que estigui prohibit, el secret resideix en la freqüència de consum de cada un.

Hem de conèixer les freqüències amb què podem  menjar cada grup d'aliments.

A la piràmide que els mostrem a continuació, es pot veure d'una manera molt gràfica els grups d'aliments que cal menjar amb més freqüència ( a la base ) i els que cal menjar amb menys freqüència ( a la cúspide).

Per tant, la brioxeria estaria a la  punta de la piràmide i caldria menjar 1-2 vegades per setmana.

El secret d'una alimentació sana i divertida és alternar aliments més saludables amb aliments més apetitosos amb les freqüències alimentàries recomenades.

Per a pares

Com a clients dels serveis de SERHS food Educa, us informem que teniu a la vostra disposició els següents productes amb avantatges exclusius.

Consulteu-nos i comenceu a gaudir-ne!

Consells nutricionals


La importància de l’esmorzar i el berenar

Tots el aliments amb els seus nutrients que hem fet referència anteriorment s’han de distribuir durant el dia d’una forma variada i ordenada. Per poder distribuir-los tots i no estar moltes hores en dejú, és important distribuir-los en 5-6 ingestes. És molt important fer aquestes ingestes i de poc volum; d’aquesta forma aconseguirem menjar tot el que cal, no atipar-nos molt en un àpat, evitarem la sensació de gana i distribuirem l’energia durant tot el dia.

De tots els àpats és important destacar les ingestes del matí. S’ha de tenir en compte que venim de passar tota la nit en dejú i ens espera un matí de classes i una concentració important; per això és important menjar alguna cosa abans de sortir de casa (1 ració de farinaci, 1 ració de làctic, 1 ració de fruita) i alguna cosa a mig matí (1-2 racions de farinaci, 1 ració de fruita, 1 ració de làctic o proteic).

També és molt important fer una petita ingesta a mitja tarda (berenar: 1 ració de farinaci, 1 ració de fruita, 1 ració de làctics), que ens servirà per evitar un dejuni llarg del dinar fins al sopar i farà que podem fer un sopar més lleuger i evitar així l’excés d’energia abans d’anar a dormir.


Hàbits a tenir en compte

Un cop sabem què hem de menjar i quan, no ens hem d’oblidar d’una sèrie de qüestions que també són summament importants.

1.S’ha de menjar a poc a poc i amb la boca tancada. Això farà que el menjar passi totes les fases de la digestió, no mengem més del compte i evitarà que empassem aire.

2. No em d’oblidar que és importantíssim la hidratació del cos, ja que estem formats per més d’un 70% d’aigua. Es recomana beure de 4-8 gots d’aigua (1-2L).

3. És vital per tenir un bon rendiment escolar dormir de 7-8 hores (mínim) cada nit i així poder recuperar el desgast del dia anterior.

4. S’aconsella practicar activitat física 2-3 vegades per setmana, ens ajudarà a mantenir una bona tonificació muscular i un sistema circulatori més sa.

5. Per tenir un bon ritme intestinal és necessari fer de ventre cada dia.